Hebegők és dadogók - egy újsághirdetés 1857-ből

2016-10-13 21:17:33-kor,Érdekesség kategóriában

Hebegők és dadogók,

valamint egyéb nyelvhibákban sinlödök, származtak legyen ezek akár hallásbetegségekből, akár idegbajokból, ugymint : köszvényből, szélhüdésből stb. a nyelvnek leggyöngébb akadozásától egész a rekedés- és szótördelésig; továbbá : gyermekek, kik a nehézhallás miatt, habár az velök született, vagy reájuk maradt volna is, szólástehetséghez nem juthatnak, intézetbe folyvást, felvétetnek és aránylag igen rövid idő alatt bajaiktól megszabadittatnak.

Bizonyitványok, a legünnepeltebb orvosi tekintélyektől, valamint olyanoktól, kik a legkedvezőtlenebb feltételek mellett valójában kigyógyittattak, mindenki által megtekintetés végett készen állnak.

Levelezések bérmentesen kéretnek.

Dr. Eich

Pesten, Józseftér 12. sz. alatt

Bizonyitvány.

Kivanatra bizonyitom EICH J. urnak, hogy gyógymódjának ép olly szerencsés, mint bámulatos eredményéről, több egyénnek a hebegés- és dadogástól lett megszabaditása által, személyesen meggyőződtem, és azt mint közhasznut legalkalmasabbnak méltán ajánlani érdemesnek találtam.

BALLASA m. k.,

Pesten, mártius 28-án 1857.


Forrás: Vasárnapi Ujság, 1857. augusztus 30-án (35. szám)

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.